Collegeblog

 • Bericht van burgemeester Tineke Schokker ( 27 juni 2020)

  Samen genieten op Vlieland, bos, duinen, strand, de zee het dorp, noem het maar. Dat genieten gunnen we iedereen; inwoners en gasten. En wat is een mooiere plek dan Vlieland, zelfs in coronatijd. Ondernemers, inwoners en gemeente hebben met z’n allen hard gewerkt om Vlieland corona-proof te maken. Binnen de maatregelen die de regering heeft ingevoerd en die, we zouden het bijna vergeten, in ons aller belang zijn.

  Reacties: 1
 • Bericht van wethouder Elsje de Ruijter (13 juni 2020)

  Lieve mensen,

  Steeds meer mensen lijken hun geduld een beetje te verliezen. Ze worden iets nonchalanter als het gaat om het navolgen van de maatregelen tegen corona. Aan de wal is zelfs met auto’s een Elfstedentocht gereden als protest tegen de social distancing. Hoewel ik best begrijp dat mensen zo langzamerhand de maatregelen een beetje beu zijn, vind ik dat je de naam van de tocht aller tochten niet voor zo’n actie mag misbruiken.

 • Bericht van wethouder Dick Visser (6 juni 2020)

  Beste Vlielanders,

  Langzaamaan wordt het weer wat drukker op ons eiland en kunnen we ook goed zien of de maatregelen die we tot nu toe hebben genomen ook effectief zijn. Rond Hemelvaartsdag moest hier en daar nog geïmproviseerd worden; met het Pinksterweekend ging het allemaal al een stuk gemakkelijker.

 • Bericht van burgemeester Tineke Schokker ( 30 mei 2020)

  Beste mensen,

  Zoals één van onze ondernemers van de week tegen me zei: ‘Het wordt weer wat normaler, er is wat reuring en we krijgen wat meer mensen in de winkels. Maar je weet ook dat we nog steeds voorzichtig moeten zijn’. Er komen zo langzamerhand wat meer toeristen en iedereen is bezig met maatregelen om zijn of haar onderneming corona-proof te maken en te houden.

  Datzelfde geldt ook voor de openbare ruimte. En dat is best een uitdaging, maar we werken er met z’n allen hard aan.

 • Bericht van wethouder Elsje de Ruijter (16 mei 2020)

  Lieve mensen,

  Wie het nieuws volgt, zou soms bijna denken dat er alleen nog maar corona is. Alles staat op een of andere manier in een corona-schijnwerper. Dat is ook heel logisch, want alles hangt met elkaar samen. Toch zijn er ook zaken die minder belicht worden. Zaken die we wel belangrijk vinden, maar die even in een donker hoekje zijn komen te liggen.

  Reacties: 2
 • Bericht van wethouder Dick Visser (9 mei 2020)

  Beste Vlielanders,

  Terwijl ik dit schrijf is het donderdag, de dag na de toespraak van premier Rutte waarin versoepeling van de maatregelen afgekondigd werden.

 • Bericht van wethouder Elsje de Ruijter (1 mei 2020)

  Lieve mensen,

  U maakt zich ongerust. Dat begrijpen we. Uw signalen nemen we zeer serieus. Als het binnen onze mogelijkheden ligt, doen we er iets mee. Is iemand anders daarvoor verantwoordelijk, dan nemen we het mee in een gesprek. Ambtenaren en college hebben bijna dagelijks contact met ondernemers, rederij, school, sportcentrum, huisartsen.

 • Bericht van burgemeester Tineke Schokker (24 april 2020)

  de zucht van Rutte

  Meer dan 7,5 miljoen mensen keken dinsdagavond naar de persconferentie van minister-president Rutte. Dat waren er meer dan die er destijds naar het huwelijk van onze koning en koningin keken. Wat had ik graag gewild dat het dinsdagavond om een dergelijke mooie gebeurtenis was gegaan waarvoor we met z’n allen voor de tv zaten.

 • Bericht van wethouder Dick Visser (17 april 2020)

  Beste Vlielanders,

  Nu ruim een maand in de ban van het coronavirus lijkt het erop dat we het in ons land onder controle kunnen houden.

 • Bericht van wethouder Elsje de Ruijter (8 april 2020)

  Lieve mensen,

  Anderhalve meter afstand houden. Zoveel mogelijk thuis blijven. Verzorgingshuizen dicht. Het zijn geen halve maatregelen die onze regering neemt. Dit grijpt heel diep in uw en mijn manier van leven. We zijn geen kluizenaars. Mensen zijn sociale wezens. We willen contact met mensen. Af en toe een arm om iemand heen slaan als die het moeilijk heeft.

 • Bericht van wethouder Dick Visser (3 april 2020)

  Beste Vlielanders,

  Als plaatsvervangend wethouder ben ik nu drie maanden aan het werk als lid van het college van B&W. En nu zijn we geconfronteerd met de coronacrisis die ook voor Vlieland grote gevolgen heeft. Iedereen realiseert zich dat we op Vlieland voor bijna 100 % afhankelijk zijn van de toeristen die ons eiland bezoeken.

 • Bericht van burgemeester Tineke Schokker (1 april 2020)

  Beste inwoners van Vlieland,

  Heel dubbel: prachtig weer, maar tegelijkertijd de ongrijpbare dreiging van het coronavirus en de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven. Respect voor de wijze waarop de meeste mensen er hier op Vlieland mee omgaan. Ook respect hoe er in deze lastige tijden hard gewerkt wordt om er voor te zorgen dat het leven hier zo goed mogelijk kan doorgaan.

 • Bericht van burgemeester Tineke Schokker (25 maart 2020)

  Beste inwoners van Vlieland

  De lente is duidelijk begonnen, de natuur ontwaakt en het is heerlijk zonnig weer. Maar iedereen voelt dat er iets aan de hand is, het is veel te rustig op het eiland. 
  En als je de krant leest of tv kijkt realiseer je je: we zitten er in Nederland middenin. Daarom weer, zoals toegezegd, een extra nieuwsbrief van de gemeente.

 • Bericht van burgemeester Tineke Schokker (18 maart 2020)

  Beste Vlielanders,

  Zondagmiddag heeft het kabinet vergaande maatregelen aangekondigd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Eén van die maatregelen betreft de sluiting van horecabedrijven voor de komende drie weken.

Archief